Panel diskusija koja će promijeniti perspektivu preduzetništva i business-mind

Panel diskusija koja će promijeniti perspektivu preduzetništva i business-mind

cup

Dana 30. maja, održan je drugi dan preduzetničke konferencije “Ja, preduzetnik”, a najveću pažnju izazvao je panel “Pričajmo o preduzetništvu” sa uvaženim gostima: prof. dr Mijatom Jocovićem, dekanom Ekonomskog fakulteta u Podgorici, crnogorskim biznismenom Blagotom Radovićem, predsjednikom Crnogorskog udruženja poslodavaca Vasilijem Kostićem, te moderatorom – predsjednikom NALL Grupe i predsjednikom Upravnog odbora Crnogorskog udruženja poslodavaca, Jovanom Lekićem.

Panel je započet pitanjem “Da li je budućnost crnogorske ekonomije u preduzetništvu?” uz isticanje problema negativne percepcije preduzetnika u Crnoj Gori.
Prof. dr Mijat Jocović naglasio je da je mentalitet jedan od najvećih izazova za započinjanje biznisa, jer se preduzetnici često ne smatraju herojima društva. Istakao je potrebu za promjenom ovog stava kroz obrazovni sistem i podršku države.

Blagota Radović je podijelio svoje iskustvo, naglašavajući važnost prilagođavanja tržištu i ulaganja u mlade. Ukazao je na potrebu da preduzetnici budu uzori, jer mlade generacije trebaju imati motivaciju da slijede njihove korake.

Vasilije Kostić je istakao da društvo mora više cijeniti rad i uspjehe preduzetnika, te je pozvao na stvaranje stabilnog i stimulativnog poslovnog okruženja kroz pošten poreski sistem i dugoročne strategije. Jovan Lekić je zaključio panel saglasnošću sa ostalim panelistima, potvrđujući da je budućnost crnogorske ekonomije u preduzetništvu.

Panel diskusija je ispraćena izuzetnim prisustvom mnogobrojnih preduzetnika, medijskih ličnosti, profesora i studenata.

Interesantna tema, a još bolji sagovornici držali su pažnju prisutnih i podstakli pitanja i diskusije koje su iznova završavale aplauzima.

Konferencija je, kroz razmjenu iskustava i ideja, potvrdila značaj preduzetništva za ekonomski napredak Crne Gore i naglasila potrebu za promjenom društvenih stavova prema preduzetnicima.

Podijelite ovu objavu: