Više ugostitelja s primorja reagovalo zbog akcija Granične policije: Radnike jedva nađemo, pa ih protjeraju i za sitnicu

Više ugostitelja s primorja reagovalo zbog akcija Granične policije: Radnike jedva nađemo, pa ih protjeraju i za sitnicu

Posljednje akcije Granične policije dovele su reakcija ugostitelja, ali i Crnogorskog udruženja poslodavaca iz kog apeluju da državni organi trebaju prvo ukazati na propuste, pa tek onda sprovoditi najteže mjere.

Ekstremne mjere protjerivanja na već postojeći problem pronalaska radne snage, ukazuje na propuste državne službe koja mora imati više razumijevanja.

Crnogorsko udruženje poslodavaca pozvalo je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u saradnji s turističkim radcima pronađe model adekvatne i primjerene reakcije u slučajevima formalnih, a ne suštinskih propusta.

Protjerivanje i zbog greške

Ugostitelji navode da je za više njihovih radnika Granična policija izrekla rješenja o otkazivanju boravka, tj. napuštanja Crne Gore u roku od 48 sati i na 90 dana.

Nije ostavljena mogućnost ispravljanja greške niti odlaganja izvršenja žalbom, pa radnici moraju napustiti državu za 48 sati.

Ovakav odnos otežava poslovanje i već teško pronalaženje radnika za sezonu. Ugostitelji kažu i da Zakon o strancima za iste nepravilnosti predviđa i mogućnosti novčanih kazni u iznosima od 60 do 3.000 eura, i da su one sasvim dovoljno visoke da te propuste više ne počine.

Pred sezonu akcije pojačane

Iz Granične policije kažu da je kontrola kretanja, boravka i rada stranaca njihova redovna aktivnost u toku čitave kalendarske godine, kao samostalna aktivnost službenika Sektora granične policije, tako i u saradnji sa službenicima Uprave za inspekcijske poslove.

Kada je riječ o ljetnjoj turističkoj sezoni, aktivnosti policijskih službenika za strance su pojačane, upravo iz razloga što je tokom toga perioda povećan broj stranih državljana koji borave i rade na teritoriji Crne Gore, a sve u cilju suzbijanja nezakonitog boravka i rada stranih državljana u Crnoj Gori.

CUP: Dati prednost prevenciji

Iz Crnogorskog udruženja poslodavaca kazali su da je pitanje primjene propisa, posebno u dijelu jednakog i adekvatnog postupanja, ozbiljan izazov za državne organe.

Poslodavci koji se bave ugostiteljstvom, naročito tokom sezone, imaju krupne izazove u obezbjeđivanju radne snage. Ključno pitanje pronalaska radne snage, ali i kreiranje lakših uslova za isto ćemo pokušati riješiti prijedlozima iz naše predstojeće analize.

Negdje kazne, negdje odmah protjerivanje

Prema podacima Granične policije, u Ulcinju je od 1. juna izrečeno 15 mjera otkazivanja boravka do 90 dana i to za 10 državljana Albanije, četiri sa Kosova i jednog iz Srbije.

Iz Bara su protjerana 33 stranca, u Budvi je za osam stranaca otkazan boravak, u Kotoru i Tivtu je izdato po 57 prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o strancima, dok su u Herceg Novom izrečena rješenja o otkazivanju boravka za šest stranaca.

U Podgorici je donijeto 30 prekršajnih naloga s novčanim kaznama zbog kršenja Zakona o strancima, 15 rješenja o dobrovoljnom povratku stranca, kao i pet rješenja o otkazu boravka do 90, dok je na Cetinju izrečeno šest novčanih kazni i jedno rješenje o otkazu boravka do 90 dana za državljanina Kosova.

U Kolašinu je u junu donijeto šest rješenja o otkazivanju boravka, a u 17 akcija u opštinama Žabljak, Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Petnjica, Berane, Rožaje, Andrijevica, Gusinje i Plav, policijski inspektori za strance nijesu zatekli strane državljane koji su obavljali poslovebez posjedovanja dozvola za privremeni boravak i rad.

CUP: Brđanin da posreduje, ne treba protjerivati zbog formalnosti

Crnogorsko udruženje poslodavaca pozvalo je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u saradnji sa turističkim radnicima, pronađe model adekvatne i primjerene reakcije u slučajevima formalnih, a ne suštinskih propusta.

CUP poziva sve poslodavce koji imaju slične probleme da nam se obrate. Ukoliko ovakva postupanja eskaliraju, zatražićemo poseban razgovor s direktorom Brđaninom kako bi postupanje državnih organa bilo u skladu sa zakonom, ali i jednako usmjereno da pomogne poslodavcima umjesto rigidnog kažnjavanja.

Podijelite ovu objavu: